Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuwe collega - Leendert van der Graaf

Gepubliceerd op: 15 maart 2021

Nieuwe collega - Leendert van der Graaf

Met trots stellen wij onze nieuwe collega Leendert van der Graaf aan u voor.

Leendert is getrouwd en heeft 3 kinderen, inmiddels is Leendert al bijna 40 jaar werkzaam als bouwkundig opzichter. Leendert wilde eigenlijk bouwkundig tekenaar worden maar is tot op de dag van vandaag blij dat hij de stap naar het opzichterswerk heeft genomen. Als 24 jarige jongen kon hij via een kennis aan de slag als opzichter en dat werk heeft hem direct gegrepen.

Voor Leendert is het belangrijk om te zoeken naar de ontbrekende elementen op een tekening of in een detail. Alles wat niet is getekend kan een bouwproces typeren en zorgen voor onnodig kwaliteitsverlies volgens Leendert.

Als ik een tekening controleer zoek ik altijd wat er niet is getekend. Dat ga je vroeg of laat in het bouwproces tegenkomen.”

Daarnaast vindt Leendert de menselijke kant van het vak belangrijk. Het omgaan met alle verschillende personen op de bouw en samen zorgen voor een mooi eindresultaat geeft Leendert energie. Door zijn ruime ervaring kan Leendert iemand goed en onderbouwd uitleggen wat hij verwacht met vaak positieve resultaten als gevolg.

Leendert is een echte techneut die passie voor zijn vak heeft. Vraag Leendert hoe dik de isolatie op een project 25 jaar geleden was en hij kan je antwoord geven. Deze passie voor bouwen en zijn opgewekte karakter zorgen ervoor dat Leendert een graag geziene opzichter op menig bouwplaats is.

Momenteel doet Leendert 2 projecten voor HeinenX. Het vervangen van de gevelbeplating bij de TU Delft en de nieuwbouw van VMBO Veurs Voorburg. Het eerste project is erg bijzonder vanwege de kegelvorm van het gebouw. Deze vorm vraagt om een gebogen achter constructie en beplating. Leendert ziet erop toe dat dit goed wordt aangebracht en netjes op elkaar aansluit. In Voorburg is Leendert bezig met het heitoezicht voor VMBO Veurs. Ook hier wordt alles nauwkeurig geregistreerd want zoals Leendert zegt: “De funderingspalen zijn de benen van het gebouw want daar staat ie op”.

Wij zijn blij dat Leendert heeft gekozen voor HeinenX en wensen hem heel veel succes met zijn projecten.


Geplaatst in