Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Een complete verbouwing begeleiden op een locatie waar de dagelijkse werkzaamheden ‘gewoon’ doorgingen. Wij deden het voor het eerste Europese flagshipstore van Mercedes-Benz. En met succes, het eindresultaat is prachtig geworden. 

Markt
Kantoren
Type
Nieuwbouw
Opleveringsdatum
mei 2019
Locatie
Den Haag
Opdrachtgever
Daimler
Overig

Functie: Directievoering, toezicht - Leo HeinenAfbeelding voor Mercedes Flagshipstore Den Haag
0

maanden bouwtijd

0

m2

Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor

In Den Haag, naast de A4 op het Bedrijventerrein Forepark, ligt het flagshipstore van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven. Het is het eerste Europese flagshipstore van dit automerk. Mercedes-Benz moderniseerde hiermee de architectuur van dealerlocaties en verkoopprocessen. Doel: een fascinerende merkbeleving op een verkooppunt creëren. De bezoekers kunnen er onder meer met behulp van nieuwe technologieën op een groot scherm hun eigen Mercedes samenstellen. 

Logistieke uitdaging

Het was een uitdagende logistieke operatie: de bestaande werkplaats bleef in bedrijf, de showroom verhuisde, de oude showroom werd afgebroken en de nieuwe showroom werd gebouwd. En dat alles mocht, terecht, zo weinig mogelijk hinder voor de klanten van Mercedes opleveren. Dat betekende dat er telkens op een kleine ruimte moest worden gebouwd, verbouwd, opgebouwd, verhuisd, geleegd, vonden ingebruiknames plaats en daarna pas de oplevering. 

Onze rol

HeinenX was verantwoordelijk voor de directievoering en het toezicht. Net als bij veel van onze andere projecten was ook hier veiligheid een belangrijk issue. Zo werd er gebouwd op een gevel waar passanten langs liepen en moest het terrein toegankelijk blijven voor de klanten van Mercedes-Benz. 
Het bestek en de tekeningen lagen vanzelfsprekend vast, maar voortschrijdend inzicht zorgde af en toe voor wijzigingen op deze documenten. Dat betekende laveren tussen de architect, de opdrachtgever, Daimler en de dealer. Een duidelijke communicatie is dan van het grootste belang. Alles met het doel om de faalkosten te beperken en de afgesproken planning te realiseren. En dat is gelukt!