Een bijzonder gebouw op een bijzondere locatie: het Paviljoen op het strand van Scheveningen aan het einde van de Gevers Deynootweg. Wie een strandwandeling maakt, krijgt het idee dat het pand zweeft. Dat is natuurlijk niet zo, maar toch…

Markt
Bijeenkomst
Type
Nieuwbouw
Status
In uitvoering
Locatie
Den Haag
Opdrachtgever
OG-P: Scheveningen Vastgoed BV, OG-HP: Brink
Overig

Gebruiksfunctie - Bijeenkomst

Functie - Toezichthouder


Afbeelding voor Paviljoen Scheveningen
0

maanden bouwtijd

0

bouwsom

0

m2

Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor

Ter hoogte van de keerlus aan het einde van de Gevers Deynootweg in Scheveningen, naast de parkeergarage en op het strand ligt het Paviljoen. Een bijzonder gebouw op een bijzondere locatie. 

De constructie

Het gebouw heeft een bijzondere uitstraling: er is in het hele pand geen rechte wand te vinden. Het Paviljoen bestaat uit twee verdiepingen en is circa twaalf meter hoog. Op de begane grond en de eerste verdieping bevinden zich horecagelegenheden. Daarnaast is er op deze uit betonwerk opgebouwde verdiepingen een terras. De tweede verdieping is gemaakt in een staalconstructie, heeft een staalplaatbetonvloer en functioneert als techniekruimte. Het dak is voorzien van een felsdak. Rondom het gebouw bevindt zich een sierkroon. 

Onze rol

HeinenX was verantwoordelijk voor het toezicht op de bouw en de kwaliteit. Niets was standaard op dit project. Om te beginnen de ondergrond: zand. Allereerst zijn de palen in de zandgrond geboord en is het zandpakket aangevuld tot aan de onderkant van de begane grondvloer. Vervolgens is de begane grondvloer gestort. De bedoeling is dat de natuur het zand dat onder de vloer ligt, wegspoelt. Is dat gebeurd, dan lijkt het of het gebouw aan de strandzijde zweeft. HeinenX heeft in goede harmonie met de aannemer het gehele bouwproces begeleid en dat leidde tot dit prachtige resultaat. 

Samen de mogelijkheden bespreken?

Een keer kennismaken? Wij vertellen u graag meer...