Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Het gebouw staat er al meer dan honderd jaar. Hoe bijzonder is het dan om een bijdrage te mogen leveren aan de renovatie ervan. Zeker als er verborgen pareltjes tevoorschijn komen en wij wederom onze meerwaarde kunnen tonen. 

Markt
Kantoren
Type
Renovatie
Status
In uitvoering
Locatie
Den Haag
Opdrachtgever
Shell
Overig

Gebruiksfunctie:

Kantoor, bijeenkomst

Afbeelding voor Shell monumentale renovatie C30
0

maanden bouwtijd

0

bouwsom

0

m2

Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor
Afbeelding voor

Het gehele gebouw, dat in de periode 1915 – 1917 is gebouwd, wordt aan de binnenzijde gestript: alle dekvloeren, het stucwerk en de installaties worden verwijderd, alles wordt constructief hersteld, er worden nieuwe ontwerpen gemaakt en op basis daarvan vinden de opbouwwerkzaamheden plaats. Zoals bij veel oudere panden, is ook in dit pand veel asbest verwerkt. De verwijdering daarvan heeft bijna 3 jaar in beslag genomen. Ook het traject van het sloopwerk nam een jaar in beslag. Het project is in 2017 gestart en alle bouwactiviteiten moeten in 2021 zijn afgerond. 

Toezicht en advies

Op het project werken ongeveer 250 werklieden. HeinenX houdt het toezicht op de bouwplaats en is er regelmatig fysiek te vinden. Tevens zijn wij aanwezig bij bouwvergaderingen, zijn wij verantwoordelijk voor de planning en adviseren wij de bouwdirectie. 

Coronamaatregelen

Op dit project hebben we vanzelfsprekend ook te maken met maatregelen die ons in het kader van het coronavirus zijn opgelegd. Dit levert geen problemen op. De 1,5 meter afstand wordt goed aangehouden en overal geldt eenrichtingsverkeer. Voorts zijn er voorzieningen om de handen te desinfecteren, worden de kantoren vaak gereinigd en zijn verplichte looprichtingen aangegeven. 

Bijzonder project

Het pand is sinds 1993 rijksmonument. Dat betekent dat de aanvragen voor verbouw en restauratie tijdig bij de gemeente en Monumentenzorg moeten worden ingediend. In deze trajecten vervult HeinenX een spilfunctie. Soms komt het bouwteam voor verrassingen te staan. Zo werden oude ornamenten in de gevel ontdekt die in de loop der tijd waren weggestuct. Dit weer in oude luister mogen herstellen draagt bij aan het bijzondere karakter van dit monumentale gebouw.